Bøger om det Nordiske Koldblod PDF Print E-mail

Herunder finder du bøger om det nordiske koldblod. Nogle af bøgerne kan du låne via bibliotek.dk, hvorfra du kan bestille bøgerne hjem til dit lokale bibliotek. Andre kan købes på nettet, enten fra ny eller antikvarisk.

 

 

Hesten i vår tidHesten i vår tid - Hans Kolbein Dahle

286 sider, Tun Forlag 2009

Ca. 30 sider om hestens historie i Norge gennerelt. Derefter et afsnit om de særnorske hesteracer, hvoraf 4 er dedikeret til dølehesten og 2 til koldblodstraveren.

Derudover er der et afsnit om travheste, hvoraf ca 7-8 sider handler om koldblodstraveren.

Bogen kan købes på nettet.

 

 

Kaldblodshesten fra døl til traverKaldblodshesten: fra døl til traver - John Buer, Arne Kristiansen & Sverre Stang

173 sider, Gyldendal Norsk Forlag 1990

Historien om koldblodstravens fælles aner med dølehesten, i den tidligere østlandshest / gudbrandsdalske hest. Om koldblodstraverens udvikling, kendte stjernetravere og de betydningsfulde linjer i avlen. Der er også et lille kapitel om det finske koldblod.

Kan lånes via bibliotek.dk, reservér den hjem her (der er fejl i katalogiseringen - forkert titel, men det er den rigtige bog). Kan også købes antikvarisk.

 

 

Vår kallblodstravareVår kallblodstravare: från Lanthäst till Folkets häst - Hans-Erik Uhlin

190 sider, Ulleriks Hb 2007

Den nordiske landhests historie. Hestens alsidighed, både historisk og i nutiden. Betydningsfulde hingste og hopper gennem tiderne. Koldblodstraverens udvikling. Koldblodstraveren i Norge. Racetype og eksteriør. Med bogen følger der en cd-rom med 1150 billeder af hingste og "stjernehopper" fra slutningen af 1800-tallet og frem til idag.

Kan lånes via bibliotek.dk her. Eller købes direkte af Hans-Erik Uhlin. Kontakt ham på This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 


Hästen i det karolinska rytterietHästen i det karolinska rytteriet - Henry Waxberg

194 sider, LTs Forlag 1973

Korte bemærkninger om og beskrivelser af "Klipparen" i bogen to første afsnit. Det sidste afsnit "Ryttarhästar och Klippare" (138-194) omhandler hestens historie i Sverige fra oldtiden og frem til midten af 1600-tallet. Her karakteriseres blandt andet bronzealderhesten, almuehesten og klipparen, på baggrund af arkæologiske fund og skriftlige kilder.

Kan lånes via bibliotek.dk her. Eller købes antikvarisk.

 

Last Updated on Wednesday, 19 September 2012 20:13